5 moduri în care să folosești uleiul de cocos

Am fost și sunt mereu adepta produselor naturiste. Și sunt ferm convinsă că uleiurile naturale sînt mult mai benefice decît oricare altă cremă scumpă. Uleiul de cocos este într-adevăr un elixir al frumuseții. Pe lîngă faptul că are foarte multe beneficii și poate fi utilizat în diverse moduri, mai și miroase extrem de plăcut. Îl folosesc deja de jumătate de an și sunt extrem de satisfăcută.

     Să începem de la faptul că uleiul de cocos și untul de cocos sunt același lucru. Inițial în borcan uleiul de cocos are formă solidă, de aceea probabil se mai numește unt. Însă imediat ce îl iei în palme se începe a topi de la temperatura corpului, devenind lichid, fiind astfel foarte ușor de aplicat . Așadar iată pentru ce folosesc eu uleiul de cocos:

  1. Mască pentru păr – fac o mască pentru păr cu ulei de cocos o dată pe săptămînă. De fapt, amestec mai multe uleiuri. Pun într-un vas cîte o linguriță de: ulei de cocos, ulei de ricin, ulei de jojoba, ulei de măsline. Folosesc această cantitate, deoarece am un păr destul de lung, dar proporțiile pot fi ajustate în funcție de lungimea părului desigur. Le amestec bine, pînă se topește cocosul. Apoi iau atent cîte un pic și încep a masa încet scalpul pînă se îmbibă bine. Cînd acopăr toată suprafața scalpului, încep a întinde produsul pe toată lungimea părului înspre capete. După ce finisez aplicarea, prind părul într-un coc și-mi văd de treabă prin casă timp de o oră. Timp în care masca își face efectul. Apoi spăl bine părul cu șampon obișnuit și cînd se usucă observ diferența. Părul e mult mai ușor de descurcat, este moale și strălucește.
  2. Deodorant – în ultima perioadă se tot spune că deodorantele conțin substanțe extrem de toxice, de aceea am căutat alternativă. Deși priveam destul de sceptic ideea că un produs naturist ar putea ocupa locul deodorantului, m-am convins de faptul că e chiar de 2 ori mai bun. Așadar, folosesc zilnic ulei de cocos. Pot să zic ferm că transpir mult mai puțin și nici nu mai știu ce înseamnă mirosul urît de transpirație. Dar, atenție nu-l folosiți la haine albe, pentru că îngălbenește materialul. Acesta e unicul minus pe care l-am observat.
  3. Demachiant – recunosc că știam de mult timp că poate fi folosit și ca demachiant, dar îmi era frică să încerc, deoarece totuși e ulei și aveam senzația că o sa-mi intre în ochi și n-o să-l pot curăța. Toată frica a dispărut într-o zi cînd am rămas fără demachiant și n-am avut încotro. Am pus ulei de cocos pe un disc de vată l-am întins ușor pînă s-a topit și am început a șterge ochii. Ei bine, rezultatul a fost unul uluitor. Rimelul și eyeliner-ul, căci doar asta aveam pe ochi s-au șters perfect. Pielea din zonă a rămas extrem de moale și hidratată și nici nu am avut probleme după ștergere. Ba dimpotrivă, ochii îmi sunt mai sensibili după ce folosesc un demachiant, decît după ce am folosit uleiul de cocos. Asta chiar dacă folosesc unul foarte bun – soluție micelară de la Bioderma.
  4. Pentru ten – în mod normal folosesc pentru hidratarea tenului cremă de la Vichy Aqualia Thermal, dar uneori mă mai răsfăț cu ulei de cocos. Efectul de hidratare este unul foarte intens și plus la toate uleiul de cocos este antibacterian ceea ce ajută la prevenirea apariției coșurilor sau ajută la tratarea acestora, dacă deja au apărut. Îl aplic fără grijă și în zona din jurul ochilor, pentru că ajută la prevenirea apariției ridurilor și cearcănelor sau diminuarea acestora.
  5. Pentru corp – îl folosesc în două moduri, ca și exfoliant pentru întreg corpul – amestecat în cantități egale cu zahăr sau ca și cremă pentru hidratare, în mod special pentru mîini și tălpi.

     Cam asta e toată experiența mea cu uleiul de cocos. Știu că poate fi folosit pentru și mai multe, dar la moment asta e tot ce am încercat. Dacă încă nu ai încercat acest preparat, sper că te-am convins,pentru că într-adevăr merită. Iar dacă îl folosești deja, împărtășește cu mine trucurile tale de frumusețe.

0 comentarii
54 likes
Articolul următor: Pentru ce e bun uleiul de ricin ?

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *