La ce ne folosește corectorul?

Probabil ai un corector (concealer) în trusa ta de machiaj. Și probabil îl folosești doar pentru acoperirea cearcănelor. Dar știai că el poate fi folosit pentru mult mai multe lucruri? Da, deși a fost creat pentru cearcăne și imperfecțiuni, corectorul este un produs foarte util. Așadar, hai să vedem împreună la ce ne folosește corectorul și ce trucuri de machiaj poți face cu el 🙂 .

1. Acoperirea cearcănelor – asta probabil o știe toată lumea, dar o menționez , deoarece majoritatea aplicăm corectorul în formă de semicerc, doar pe cearcăne. Dar corect, este să aplicăm corectorul în formă de triunghi sub ochi, pentru a acoperi cearcănele vineții și pentru a ilumina întreaga zonă. Ai grijă corectorul să fie în nuanța potrivită ție, de obicei un ton mai deschis decât fondul de ten.

utilizarea corectorului

2. Corectarea liniei de tuș – da, corectorul poate fi salvatorul tău în cazul în care linia ta de tuș își face de cap și nu vrea să fie perfectă 🙂 Pe o pensulă micuță unghiulară sau obișnuită ia puțin corector și acoperă greșelile. Dacă nu ai farduri pe ochi, poți să îndrepți și linia de pe pleoapă, dacă ai farduri poți îndrepta doar codița externă. Așa că fii atentă la partea de pe linia genelor.

3. Iluminarea ochilor – pentru o privire odihnită aplică puțin corector în aceste 3 zone (colțul intern, centrul pleoapei de sus și arcada sprâncenei). Acest pas va oferi luminozitate ochilor tăi (truc util pentru zilele în care arăți adormită).

4. Conturul buzelor – dacă ai trecut de linie când te-ai dat cu ruj și vrei să ștergi fără ca să strici tot machiajul feței, atunci ia puțin corector și îndreptă liniile buzelor. Acest truc îți va accentua și mai mult buzele, le va oferi forma ideală și datorită corectorului, rujul nu va curge și nu se va transfera deloc.

5. Definirea sprâncenelor – puțin corector sub arcada sprâncenei și deasupra acesteia îți va defini frumos sprâncele și le va oferi un aspect aranjat și îngrijit.

6. Bază pentru farduri – da, corectorul poate înlocui cu ușurință un produs, și anume baza pentru farduri 🙂 . Aplică puțin corector pe pleoape, retușează-l bine și apoi aplică puțină pudră translucidă pentru a-l fixa. Așa obții baza perfectă pentru farduri.

7. Acoperirea imperfecțiunilor – un coș, un semn, o cicatrice și tot ce mai apare pe față poate fi ușor acoperit cu un corector. Ai grijă doar să aplici în straturi, nu o tonă de produs deodată. Mai bine să retușezi câte puțin și să dublezi stratul, decât să pui mult corector deodată și să încerci să-l retușezi.

     P.S. În poze fața e complet curată. Nu am aplicat nici fond de ten, nici BB cream, ca să fie cât mai vizibilă schimbarea 😉 . Am folosit corectorul de la L`Oreal Accord Parfait în nuanța Ivory beige.

     Cred că te-am convins că e un produs foarte util și versatil. Scrie-mi în comentarii dacă mai știi și alte trucuri 😉 . Apropo, care este corectorul tău preferat?

2 comentarii
94 likes
Articolul precedent: Ochii pot vorbi. Îi înțelegi?Articolul următor: Mască pentru păr uscat

Articole asemănătoare

Comentarii

  • Nik@

    28 septembrie 2017 at 0:15
    Răspunde

    De unde pot cumpara asa creion si daca se poate o poza? Mersi☺

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *