Secretul unui păr strălucitor

Părul nostru este zilnic expus la căldură și la diverse produse de coafare, care nu ni-l hrănesc deloc. Plus la asta, multe dintre noi ne facem vinovate de spălarea lui prea frecventă, ceea ce înseamnă că îi îndepărtăm și uleiurile sale naturale. Poți totuși repara greșelile astea foarte simplu – utilizând un ulei pentru păr. Îți va face instant părul mai moale, mai strălucitor, mai sănătos și nu în ultimul rând, mai ușor de aranjat.

Cum funcționează uleiul de păr?

     Un ulei de păr are practic rolul de a umple foliculii de păr cu substanțe nutritive, făcându-l astfel mai puternic. Acizii grași din ulei adaugă un strat protector firului de păr, care este practic rupt atunci când folosim temperaturi înalte pentru coafare. Acest strat protector, de asemenea, apără de poluare, murdărie, razele solare… Masând uleiul și în scalpul tău, sporești circulația sângelui. Asta nu numai că ajută la hrănirea mai rapidă a firului de păr cu cele necesare, ci și poate reduce mătreața sau mâncărimile scalpului. Astfel vei avea un păr mai puternic și un scalp sănătos. Partea bună este că poți folosi atât uleiuri naturale, cât și uleiuri speciale pentru păr (mă refer la produsele profesionale pentru păr). Dacă e să vorbim despre uleiurile naturale, atunci fiecare ulei își are menirea sa: uleiul de argan este uimitor pentru părul uscat, uleiul de migdale este cel mai bun pentru combaterea mătreții, uleiul de cocos și cel de ricin sunt ideale pentru creșterea părului. Poți să le folosești atât separat, cât și împreună, formând diverse măști.

Cum aplici uleiul de păr?

     Dacă e un ulei profesional, făcut special pentru a fi aplicat pe păr, fără a-l îngrășa, atunci poți să-l aplici oricând pentru o doză de strălucire în plus. Eu personal folosesc uleiul profesional de la Wella Oil Reflections Light, care miroase absolut fabulos și nu-mi încarcă părul deloc. Aplic o pompiță pe părul ud și apoi încă o pompiță când e uscat deja. Dar mai multe detalii despre rutina mea de îngrijire a părului, vezi aici. Uleiurile naturale le folosesc mai mult ca și mască pentru păr, o dată pe săptămână. Aplic un mix din diverse uleiuri naturale (cocos, măsline, ricin, migdale) de la scalp spre vârfuri și îl las să acționeze așa cel puțin o oră. Dacă poți să-l învelești într-un proposp și să-l lași peste noapte e și mai bine. După asta, speli părul în mod obișnuit. Dacă după prima șamponare simți că încă e un pic uleios, mai șamponează-l o dată și la sigur se curăță 😉 .

     Cam acesta este micuțul secret pentru un păr strălucitor. Sper din suflet că ți-a fost util. Aștept în comentarii să-mi zici care e uleiul tău preferat și cum îl folosești. O zi cu soare să ai ❤

Photo by: Elash Photography

2 comentarii
51 likes
Articolul precedent: Pe urmele altora…Articolul următor: Am îmbrăcat cerul pe mine

Articole asemănătoare

Comentarii

  • Ioana

    27 iunie 2018 at 15:36
    Răspunde

    Folosesc doar uleiuri bio pentru par, in special de argan si de cocos. Parul meu este acum mai stralucitor de cand folosesc uleiurile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *