12 produse indispensabile în trusa ta de machiaj

Dacă te rătăcești printre multitudinea de produse cosmetice, atunci acest articol este pentru tine. Când mergi prin magazine parcă vrei să iei de toate, dar nu știi exact dacă o să-ți prindă bine… Îți vin în ajutor cu o listă de produse indispensabile în trusa ta de machiaj. Clar că poți să cumperi o mulțime și toate într-un final să-ți prindă bine, dar acesta este minimul de produse necesar pentru un machiaj complet. Și când zic complet, mă refer la ten, ochi, buze cu toate etapele ce le include un machiaj rezistent și corect realizat. Așadar să începem:

 1. Baza de machiaj – sau primer-ul cum i se mai zice, este un produs esențial pentru tenul tău. Pe bază fondul se așează mult mai frumos și plus la toate, devine mai rezistent. Pentru un plus de eficiență, alege un primer potrivit tenului tău: hidratant, dacă fața e uscată și matifiant, dacă are exces de sebum.
 2. Fond de ten – acesta îți va uniformiza culoarea tenului și-i va ascunde imperfecțiunile. Te va ajuta să ai un ten perfect, care va arăta superb în poze și nu numai. Cum să alegi fondul de ten potrivit, află aici.
 3. Corector – corectorul (concealer) este și el indispensabil. Acesta de obicei este mai deschis decât fondul de ten și are mai multe funcții: acoperă cearcănele vineții, maschează micile imperfecțiuni (coșuri, semne, puncte roșii) și iluminează tenul, dacă îl aplici pe zonele din centrul feței.
 4. Pudra translucidă – este cea care fixează produsele cremoase, le ajută să nu se strângă în riduri, să nu curgă și să nu lucească. Pudra menține machiajul fresh pe tot parcursul zilei.
 5. Contur, iluminator și blush – ca și produse sunt numeroase care îndeplinesc aceste funcții, cu diferite texturi. Alege ce ți se potrivește mai bine. Ca și etapă ele vin una după alta, de aceea le-am pus împreună. Conturul îți va sculpta fața, iluminarea îi va da un aspect poraspăt, iar blush-ul (dacă îl folosești) va oferi sănătate obrajilor tăi.
 6. Produse pentru sprâncene – aici la fel alege ce ți se potrivește cel mai bine. Poți umple spațiile goale cu un creion sau cu un fard potrivit nuanței tale. Dacă ai sprâncene rebele, fixează-le cu un gel special.
 7. Baza pentru farduri – și am ajuns la ochi. Pentru un machiaj rezistent al ochilor este esențială baza pentru farduri. Folosind o bază, fardurile nu se vor strânge în pliu și nu se vor șterge. Plus la asta vor arăta mult mai intens.
 8. Paletă de farduri – dacă nu ai încă farduri și nu știi cum să le asortezi la bucată, atunci te sfătuiesc să cumperi o paletă, deoarece în ea culorile sunt deja potrivite după gama de culori. Ai câte o nuanță pentru fiecare parte a machiajului ochiului: pentru pleoapa mobilă, pentru pliu, pentru intensitate și posibil o nuanță sidefată. De obicei, așa sunt combinate.
 9. Eyeliner – un produs indispensabil pentru persoanele care iubesc acel look de felină 🙂 Poți să faci un machiaj și fără el, dar arată mult mai dramatic cu o linie de tuș. Depinde ce preferințe ai. Poți alege un creion, un eyeliner lichid sau de tip cariocă, în funcție de dexteritatea ta la aplicare. Mai multe detalii despre tipurile de eyeliner, vezi aici.
 10. Rimel – fără rimel, ochii noștri sunt atât de goi 🙂 . Cu siguranță, e un produs indispensabil. Genele rimelate îmbogățesc machiajul. Alege un rimel calitativ, care să nu curgă, să nu se fărâmițeze și care să dea aspectul dorit genelor tale – lungi, voluminoase sau ambele.
 11. Ruj și creion de buze – dacă rujul chiar e indispensabil, creionul e la alegere. Deși e mult mai ușor de aplicat rujul peste creion și plus la asta, dacă rujul se șterge mai ușor, creionul e mai rezistent. Dar asta chiar e la discreția ta. Cât ține de nuanțe, culorile indispensabile, în opinia mea ar fi un ruj nude și unul mai accentuat.
 12. Pensule – și cea mai importantă parte a trusei, sunt pensulele 🙂 Căci ce ne-am face cu toată lista de produse de mai sus, fără pensulele potrivite? Alege pensule calitative. Ele sunt cheia machiajului. Dacă la produse mai poți economisi, la pensule cumpără o dată și bune, ca să le ai pe mult timp. Sincer, nu recomand să iei un kit întreg de la un singur brand. Mai bine alege de la brand-uri diferite, dar cele mai bune pensule din gama lor. Dacă nu știi ce fel de pensule ai nevoie, vezi aici lista pensulelor necesare în trusa ta de machiaj.

     Sper că ți-a fost util acest articol. L-am scris cu mare drag, pentru că știu ce înseamnă să nu înțelegi ce produs și pentru ce trebuie. Am trecut și eu prin asta 🙂 Nu uita să împarți informația cu cea mai bună prietenă a ta și abonează-te la canalul meu de Youtube aici, pentru a vedea mai multe tutoriale cu produsele în acțiune 🙂 O zi frumoasă să ai!

2 comentarii
172 likes
Articolul precedent: Machiaj clasic: cateye și buze roșiiArticolul următor: 3 măști pentru față cu zmeură

Articole asemănătoare

Comentarii

 • Lorena

  21 ianuarie 2018 at 23:39
  Răspunde

  Vei face un articol in care vei vorbi despre rujul nude si/sau alegerea rujului potrivit?

  • Dinca
   la Lorena

   22 ianuarie 2018 at 21:50
   Răspunde

   Bună, Lorena! Foarte bună idee. O să fac un articol despre asta ;) Mulțumesc de sugestie❤

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *