Poate dacă ploaia s-ar opri

Plouă încet, încet… Am început a iubi ploaia. Oferă momentul ăla de liniște și echilibru. Momentul în care nu mai auzi nimic decât: pic, pic, pic. Stropii răcoritori și grei cad pe tine, fermi. Ca și cum ar avea o misiune de îndeplinit. Oare care ar fi misiunea lor? Să te scufunde în gânduri? Să te spele de gânduri? Sau să te readucă la viață? Ploaia rece e ca o palmă peste față. Neplăcută la început, dar ajungi să-i mulțumești la sfârșit. Pentru că te trezește, te rupe din rutină. Te face să te simți viu. Simți cum stropii reci sting căldura corpului. Ce plăcut. Ce plăcută e ploaia de vară!

ploaia de vară

     Ar trebui să te bucuri mai mult de lucrurile mici. Atunci când le ai. Să nu vrei soare, atunci când plouă și ploaie atunci când e soare. Dacă mereu o să vrei altceva decât ai, atunci când o să te mai bucuri? Ieși de sub umbrelă și profită. Ia cât de multă ploaie poți. Fericirea vine din lucruri mărunte. Depinde doar de tine dacă alegi să le trăiești sau să treci pe alături. Ploaia ne udă pe toți, dar nu toți simt apa. Mulți simt doar noroiul de la picioare și atât. Ridică ochii spre cer și încearcă să vezi mai departe de noroiul de jos. Încălțămintea și hainele se spală, dar timpul înapoi nimeni nu-l întoarce. Așa că umple-l cu clipe frumoase. Fă așa ca în viața ta să fie tot atâtea amintiri frumoase câte picături sunt într-o ploaie.

     Și de fiecare dată când zici „Poate dacă ploaia s-ar opri…”, amintește-ți că nu ploaia este de vină, nici vântul, nici furtuna. Unicul vinovat de fericirea ta ești tu. Așa că, ieși în ploaie, las-o să te ude și zâmbește 😉 . Nu te costă nimic!

ploaia de vara

     P.S. Vreau să văd în comentarii câți iubitori de ploaie sunt 🙂 .

4 comentarii
24 likes
Articolul precedent: Mască pentru ten cu iaurt și castraveteArticolul următor: Ochii pot vorbi. Îi înțelegi?

Articole asemănătoare

Comentarii

 • Sanda

  28 iulie 2017 at 17:52
  Răspunde

  Ploaia de vară e superbă.. Deseori nici nu vreau să deschid umbrela. Dimpotrivă, o las să alunece pe față, să îmi răvășească părul, până ajung […] Citește mai departePloaia de vară e superbă.. Deseori nici nu vreau să deschid umbrela. Dimpotrivă, o las să alunece pe față, să îmi răvășească părul, până ajung la un anumit nivel de integrare în natură. Și atunci simt un fel de eliberare interioară, de purificare, de legătură secretă a norilor cu sufletul... Citește mai puțin

  • Dinca
   la Sanda

   29 iulie 2017 at 14:19
   Răspunde

   Ce frumos spus și atât de adevărat! Alexa, abilitățile tale de a scrie m-au uimit dintotdeauna ^_^ Demn de un citat comentariul tău ;) :*

 • Lili

  28 iulie 2017 at 16:20
  Răspunde

  Iubesc ploaia,cu o ceașca de ceai sub plapuma ;)

  • Dinca
   la Lili

   28 iulie 2017 at 16:46
   Răspunde

   Bună,Lili! La călduț, cu o ceașca de ceai in mâna si cu o carte buna :) Imaginea unei seri perfecte!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *