Top 8 pensule necesare în trusa ta de makeup

Pensulele pentru machiaj sunt ca și pensulele pentru pictură. Nu poți să faci o capodoperă fără pensule calitative. E adevărat că pensulele calitative costă mult, dar totuși e o investiție de lungă durată. Recomand din toată inima pensulele de la MAC, sunt într-adevăr profesionale și fac o treabă minunată. Unicul minus este că sunt foarte scumpe. Alte opțiuni poate un pic mai ieftine sunt cele de la BDellium, Sigma, Melkior, Graftobian sau Zoeva. În continuare voi prezenta top 8 pensule necesare în trusa ta de makeup. Acesta, după părerea mea, este minimul necesar, deoarece e evident că mereu se poate de completat trusa 🙂 .

     1. Beauty Blender – nu este o pensulă, dar este un burețel magic.  Burețelul se îmbibă cu apă, se scurge bine și se folosește prin tapotare pentru aplicarea fondului de ten cu partea rotundă și pentru aplicarea corectorului sub ochi cu partea mai ascuțită. Așadar, înlocuiește cu ușurință 2 pensule, ceea ce înseamnă economie de bani. Plus la toate, rezultatul e unul uimitor, deoarece lasă tenul cu un aspect natural și deloc încărcat. E clar că cel mai bun este Beauty Blender-ul original, dar sunt și diferite variante mult mai ieftine de la Avon, BDellium și altele.

beauty blender

     2. Pensula pentru pudră – este o pensulă mare, rotundă și foarte stufoasă. Se folosește după aplicarea fondului de ten și a corectorului. Se îmbibă cu pudră fixatoare și se trece ușor peste întreaga față pentru a fixa machiajul.

pensula mare pentru pudra fixatoare

     3. Pensula pentru contur – este o pensulă unghiulară și stufoasă, de mărime medie. Se folosește pentru conturarea feței cu produse uscate. De asemenea, poate fi utilizată și pentru fard de obraz (blush) cu partea sa mai rotunjită.

pentru contur

     4. Pensula plată pentru fard de ochi – este o pensulă pentru ochi. Are formă plată și se folosește, prin tapotare, la aplicarea fardului pe ochi. Acest tip de pensulă pune cel mai mult produs, datorită rigidității firelor de păr. Dacă dorești accent de culoare pe pleoapa mobilă (și nu mă refer aici la verde sau albastru, ci la intensitatea oricărei culori ), atunci pe ea trebuie s-o folosești. Dar dacă ai nevoie pentru retușare, deja se folosește următoarea pensulă.

pensula plata pentru fard de ochi

     5. Pensula pentru blending – este pensula stufoasă pentru ochi, cu o formă mai rotunjită, care se folosește la amestecarea culorilor, retușarea și estomparea culorilor. Această pensulă se folosește, de obicei, în pliul ochiului, pentru definirea acestuia și crearea efectului de umbră. De asemenea, se mai utilizează și pe pleoapa mobilă pentru a retușa trecerile de culori, dar foarte foarte ușor, pentru a nu amesteca de tot culorile.

pensula pentru blending

     6. Pensula pentru sprâncene – este o pensulă micuță, aspră, cu formă unghiulară, care ajută la definirea sprâncenelor. Dar mai poate fi folosită și la crearea efectului de cat eye cu fard.

pensula pentru sprincene

     7. Pensula pentru iluminare – este pensula – evantai cu o formă extrem de frumoasă. E preferata mea. Se folosește pentru aplicarea iluminatorului pe partea de sus a sculelor obrajilor, partea superioară a buzei de sus, pe năsuc și oriunde mai doriți să străluciți la propriu 🙂 .

pensula fan pentru iluminare

     8. Pensula pentru buze – este o pensulă micuță, nici foarte moale, dar nici aspră, folosită pentru aplicarea rujului pe buze. Dar dacă folosești creion de buze, poți nici să nu ai nevoie de ea. În orice caz, în cazul în care te decizi să cumperi una, te sfătuiesc să cumperi una retractabilă, deoarece o vei putea lua cu tine și în gentuță pentru a o putea folosi oriunde.

pensula pentru buze

    Aceasta e, după părerea mea lista de pensule necesare în trusa ta de make up. Sper că ți-a fost util acest articol. Aștept cu drag să-mi spui în comentarii care sunt pensulele tale preferate. O zi frumoasă sa ai!

2 comentarii
101 likes
Articolul precedent: Uleiul de jojoba : 5 întrebuințăriArticolul următor: 5 trucuri pentru ochi mai mari

Articole asemănătoare

Comentarii

  • Mihaela Curea

    27 aprilie 2017 at 23:13
    Răspunde

    Eu folosesc pensula pentru pudra, pensula pentru aplicarea fardului pe pleoape si pensula pentru sprancene. Cam atat :D Fondul de ten imi place sa il […] Citește mai departeEu folosesc pensula pentru pudra, pensula pentru aplicarea fardului pe pleoape si pensula pentru sprancene. Cam atat :D Fondul de ten imi place sa il aplic cu degetele. Poate pe viitor voi incerca buretelul. Citește mai puțin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *