5 lucruri pe care să nu le faci dacă vrei un păr lung și sănătos

Cine nu vrea un păr mai sănătos, mai strălucitor și mai puternic? Știai că povestea lui Rapunzel nu e atât de imposibilă pe cât crezi? Fiecare șuviță de păr este suficient de puternică încât să țină 100 g. Deci dacă înmulțim la numărul total de șuvițe din capul tău, la sigur susține greutatea unui prinț șarmant 😁 . Vezi aici 5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci, dacă vrei un păr puternic pe care s-ar putea cățăra un prinț 😊 :

     Spălatul prea des sau prea rar: Atunci când speli părul prea des, îl lipsești de uleiurile lui esențiale, care îl ajută să crească puternic și sănătos. Dar și dacă îl speli prea rar tot nu e bine, deoarece pe scalpul tău se adună mult prea multe uleiuri și sebum, ceea ce afectează creșterea normală a părului. Dacă speli părul prea rar, te-ai putea trezi cu un scalp nesănătos. Este recomandat să-ți speli părul fiecare a treia sau a doua zi (dacă e prea uleios).

     Prea multă aranjare termică: În ziua de astăzi este practic imposibil să nu folosești deloc instrumente termice de aranjare a părului, dar este absolut vital de redus numărul de utilizări. Spre exemplu, dacă ai părul drept și îl vrei creț, folosește metode fără temperatură, cum ar fi împletitul, rotitul părului pe bentiță, bigudiuri și multe alte soluții. Pe internet găsești o mulțime de tutoriale pentru păr buclat fără temperatură. Dar dacă totuși apelezi la ondulator sau placă, nu uita să folosești un spray protector. Măcar așa îți salvezi cât de cât părul. Iar atunci când îți usuci părul, încearcă să folosești uscătorul la cea mai slabă poziție. Setarea cea mai înaltă (fierbinte) îți deteriorează și mai mult părul.

     Porți părul prea strâns: Atunci când părul tău stă strâns în coadă pentru ore întregi, acesta este tras și încet încet se rupe. De aceea evită să-ți porți elasticul extrem de strâns. Și mai ales, nu dormi în nici într-un caz cu părul prins. Lasă-l liber. Se simte mult mai bine așa  😉 . De asemenea, nu purta zi de zi aceeași coafură (atunci când îl porți prins). Încearcă să variezi, astfel încât părul să nu fie mereu în aceeași poziție.

     Produse rele: Este extrem de important să fii atentă la ce fel de produse folosești pentru îngrijirea părului tău. Unele au niște componente, care îți distrug părul la propriu. Atunci când cumperi ceva, verifică ingredientele. Una dintre substanțele rele, care des se întâlnește în șamponuri este Sodium Laureth Sulfate (SLES). Aceasta este o substanță chimică ieftină, extrem de dură pentru părul tău, deoarece elimină uleiurile esențiale ale părului și stopează creșterea normală a părului. De asemenea, evită siliconul (întâlnit deseori în balsamuri). Acesta este periculos pentru sănătatea podoabei tale capilare, pentru că acoperă puternic firele şi nu mai lasă balsamul pe care îl foloseşti să-şi facă efectul. Un alt ingredient dăunător este alcoolul. Deseori se găseşte în spray-uri fixative. În timp, acesta duce la uscarea excesivă a părului. Astfel, firele vor deveni aspre la atingere, mai greu de pieptănat, casante şi, evident, se vor rupe foarte uşor. Și nu în ultimul rând, ai grijă la parabeni. Aceștia se găsesc inclusiv în şampon şi balsam. Sunt toxici pentru părul tău, afectând şi pielea capului.

     Folosești peria greșită și într-un mod greșit: Peria greșită poate rupe sau chiar trage din rădăcini părul. De aceea, a avea o perie calitativă este extrem de important. Eu optez pentru o perie din lemn, cu fire din lemn și cu cauciuc ultra-pneumatic. Și mereu încep a pieptăna părul de la capete, apoi când l-am descâlcit în partea de jos, mă ridic încet spre rădăcini. Dacă începi a pieptăna deodată de la rădăcină, ai foarte mari șanse să rupi firele de păr.

     Sper să-ți prindă bine aceste sfaturi. De fapt, îți sunt potrivite și dacă ai părul scurt. Esențial este să fie sănătos, nu? 😊 Dacă ți-a fost util, nu uita să împarți informația și cu prietenele tale. O zi cu soare să ai ❤

1 comentarii
281 likes
Articolul precedent: Cum să scapi de buzele crăpate?Articolul următor: Machiaj cut crease – tutorial

Articole asemănătoare

Comentarii

  • […] Cu siguranță majoritatea femeilor își doresc să aibă o podoabă capilară bogată și mătăsoasă. Mai ales că, părul lung oferă un plus de feminitate […] Citește mai departe[…] Cu siguranță majoritatea femeilor își doresc să aibă o podoabă capilară bogată și mătăsoasă. Mai ales că, părul lung oferă un plus de feminitate și eleganță. Așa deci, care este secretul unui păr sănătos și ce ar trebui să facem dacă vrem un păr puternic, ne dezvăluie bloggerița Dinca. […] Citește mai puțin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *