Masca neagră făcută acasă

Cred că masca neagră este una dintre cele mai populare acum. Dat fiind faptul că prețul ei din comerț mi se pare exagerat, iar efectul e dorit de multă lume, m-am gândit să-ți propun o alternativă. Masca neagră făcută acasă, la fel de eficientă, dar cu mult mai ieftină.

     Nu este deloc complicat de făcut și sunt necesare doar 3 ingrediente. Vei avea nevoie de 10 pastile de cărbune activat, pe care le găsești în orice farmacie, 2 linguri de gelatină praf și 2 linguri de lapte. Realizarea măștii pas cu pas o vezi în video-ul de mai jos. Apropo, în cazul în care nu ai cuptor cu microunde, o poți topi făcându-i baie de aburi. Nu ia mai mult de 3 minute, iar rezultatul e același. Etapa de deschidere a porilor dinaintea aplicării măștii este extrem de importantă. Nu sări peste ea. După ce o dezlipești, spală fața mai întâi cu apă ușor călduță. După care clătește-o cu apă rece, ca să se închidă porii.

     Acum să vă vorbesc un pic despre experiența mea cu această mască. O să încep de la faptul că e mult mai ușor de preparat decât pare dintr-o parte. Mi-a luat maxim 10 minute. Nu are niciun miros neplăcut și am aplicat-o ușor pe față. Cât timp s-a uscat am simțit cum strânge ușor fața. La dezlipire a fost un pic dureros, dar suportabil. Rezultatele au fost vizibile. Impuritățile (celule moarte, puncte negre…) au rămas pe mască. Evident nu toate, dar efect a avut în special în zona nasului și bărbiei (care sunt de fapt și cele mai problematice zone). Tenul a rămas foarte catifelat, moale și luminos. Eu am rămas mulțumită. Ieftin și eficient. Ce ne-am mai putea dori de la o mască? 🙂 .

     Dacă ai încercat-o și tu, aștept cu drag impresiile tale în comentarii. Îți doresc o zi frumoasă!

3 comentarii
726 likes
Articolul precedent: Mască pentru pete și pistruiArticolul următor: 5 lucruri de făcut în București

Articole asemănătoare

Comentarii

 • Monica

  21 martie 2020 at 16:58
  Răspunde

  Buna Dinca. La ce interval trebuie repetata aceasta masca? De asemenea, cum ar trebui combinate mastile pentru ten gras, lunar? Merci, mult succes in ce […] Citește mai departeBuna Dinca. La ce interval trebuie repetata aceasta masca? De asemenea, cum ar trebui combinate mastile pentru ten gras, lunar? Merci, mult succes in ce faci Citește mai puțin

 • Camelia

  17 februarie 2018 at 0:18
  Răspunde

  O voi încerca și eu. Demult caut o masca cu cărbune, dar care sa fie ușor de făcut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *