Mască hidratantă pentru tenul uscat

În perioada rece a anului tenul nostru are nevoie de o îngrijire specială. Din cauza factorilor meteorologici externi, acesta se deshidratează mult mai ușor și devine foarte uscat. Are nevoie de o hidratare mai intensă, de aceea îți propun o mască naturală foarte simplu de realizat.

     Vei avea nevoie doar de 2 ingrediente: 1 linguriță de miere și una de iaurt (alb, fără alte arome sau adaosuri). Amestecă aceste 2 produse, până obții o pastă omogenă. Aplică masca pe față, las-o să acționeze timp de 20-30 de minute, după care clătește-te cu apă ușor călduță și la final cu apă rece, pentru a închide porii. Eu am aplicat masca cu un disc de vată, tu o poți face chiar cu degetele. Vezi aici cum am făcut această mască pas cu pas. Senzația este foarte plăcută, deoarece iaurtul e rece. Poți repeta această procedură ori de câte ori simți nevoia.

     Să vedem de ce funcționează această mască. Deoarece conține proteine, calciu, vitamina D și probiotice, iaurtul nu doar hrănește organismul din interior, ci poate face minuni și în exterior, la nivelul pielii. Acesta elimină celulele moarte de la suprafața pielii și sporește procesul de regenerare a acesteia, revitalizînd astfel tenul. De asemena, înălbește petele sau semnele rămase de la coșuri și previne apariția acestora.

     Mierea, la rândul ei, conţine glucoză, fructoză, minerale, magneziu, potasiu, calciu, clorură de sodiu, sulf, fier, cupru, zinc, vitaminele B1, B2, B5, B3. Toate astea fiind foarte benefice pentru piele, deoarece o hrănesc în profunzime. Având efect antioxidant, tonifiant şi reparator, mierea de albine previne apariţia prematură a ridurilor şi face pielea să fie mult mai elastică şi strălucitoare. Tocmai de aceea realizarea în fiecare săptămână a unei măşti cu miere de albine nu numai că îţi va curăţa tenul şi îl va împiedica să se deshidrateze, dar îţi va catifela pielea şi îi va oferi tenului tău mai multă luminozitate.

    Sună bine, nu? Beneficiile ingredientelor naturale sunt enorme. Important să știm cum să le combinăm corect, în funcție de necesitățile noastre. Încearcă și tu această mască și spune-mi impresiile tale în comentarii. O zi frumoasă să ai! Pe curând ❤

1 comentarii
45 likes
Articolul precedent: Cum a fost la Privé Fashion Events?Articolul următor: În goana după fericire

Articole asemănătoare

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *