3 ani fără deodorant

Bună, micuțele mele raze de soare! Știu că subiectul de azi poate fi unul controversat pentru unele dintre voi. Asta pentru că deodorantul sau antiperspirantul sunt produse indispensabile în rutina voastră de îngrijire. Vă înțeleg perfect, pentru că așa a fost și pentru mine până acum 3 ani, când am decis să încerc fără. Și de atunci nu am mai revenit la deodorant.

    Am decis să renunț la deodorant din 2 motive. Primul e că nu mă mai ajuta. Indiferent ce brand cumpăram și cât de scump era, simțeam că nu are niciun efect. Al doilea motiv este că se tot vorbea din ce în ce mai des că deodorantele și antiperspirantele conțin substanțe nocive, care în timp au anumite efecte negative. Vă las aici o singură frază dintr-un articol citit pe net ca să înțelegeți despre ce vorbesc: „Cele mai multe deodorante din comerţ sunt bogate în săruri de aluminiu, care odată intrate în contact cu pielea pot produce diferite complicații. Produsele pe bază de aluminiu sunt bănuite că favorizează cancerul de sân, iar cele sub formă de spray favorizează crizele de astm.” Dacă doriți mai multe detalii, căutați pe net „efectele negative ale deodorantului” și găsiți o mulțime de articole pe tema asta.

     Inițial când am zis că nu mai folosesc deodorant, nu am putut să nu aplic nimic (din obișnuință mai mult), așa că am trecut la ulei de cocos. Apoi am observat că de la el se îngălbenesc hainele deschise, așa că am renunțat și la cocos 🙂 . De atunci, am început să mă dau la subraț cu parfum. Și asta fac și până în ziua de azi. Imediat ce ies din baie aplic câte un „puff” la fiecare subraț. Umiditatea pielii fixează parfumul. Apoi, mai aplic o dată înainte de a ieși din casă, înainte de a mă îmbrăca.

     Această metodă funcționează ideal pentru mine și nu cred că aș mai reveni la deodorant vreodată. Transpirația există, dar nu e la fel de abundentă, precum era înainte. De miros nici nu mai vorbesc, că chiar dacă transpir, nu miroase absolut deloc urât (chiar și când fac sport). Se simte doar parfumul. Și un alt mare avantaj este că nu rămân pete la subraț pe haine. E o recomandare personală de-a mea. Poate o să vă prindă bine și vouă ☺ Atât pe astăzi. V-am pupat și o zi cu soare vă doresc!

2 comentarii
167 likes
Articolul precedent: Machiaj cu produse accesibile – tutorialArticolul următor: Cum combatem celulita?

Articole asemănătoare

Comentarii

 • Beca

  5 decembrie 2018 at 23:49
  Răspunde

  Foarte interesant, nu am mai auzit. Eu de aproximativ o jumătate de an folosesc doar bicarbonat. Înlătură mirosul, nu pătează hainele, dar în schimb pielea […] Citește mai departeFoarte interesant, nu am mai auzit. Eu de aproximativ o jumătate de an folosesc doar bicarbonat. Înlătură mirosul, nu pătează hainele, dar în schimb pielea îmi este foarte uscata în aceasta zona și ma gândeam sa schimb puțin. Dar ca și tine, nu as reveni la deodorante. Am încercat de la cele din toate magazinele cu 10-15 lei, pana la cele din farmacii, cel mai scump care l-am luat a costat 130 și și-a făcut efectul doar o luna pana s-a obișnuit pielea cu el. Mulțumesc de pont, am sa încerc și parfumul! Citește mai puțin

  • Dinca
   la Beca

   27 ianuarie 2019 at 12:20
   Răspunde

   Cu mare drag, Beca! Ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda :) O zi frumoasa sa ai!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *