Cum să scapi de punctele negre?

Punctele negre sunt o adevărată pacoste. Nu numai că arată inestetic, dar uneori se mai și transformă în niște coșuri superbe. Acestea apar pe piele ca niște puncte micuțe și întunecate la culoare. Ce sunt de fapt punctele negre? Sunt porii tăi dilatați și încărcați cu sebum în exces și cu impurități. Din cauza oxidării atunci când intră în contact cu aerul, se fac de culoare neagră.

     Punctele negre apar de obicei în zona T a feței (bărbie, nas și frunte), deoarece pielea din aceste zone este mai grasă și produce mai mult sebum. Cauzele apariției sunt diverse și depind de la persoană la persoană. Sunt mai predispuse la puncte negre persoanele cu tenul gras. Dar acestea pot apărea și din alte cauze: neîngrijirea corectă a tenului, folosirea în exces a produselor uleioase, sau chiar stresul.

     Cum să scapi de punctele negre? Sunt numeroase variante, însă eu m-am gândit să-ți vin în ajutor cu o mască naturistă. Una foarte ușor de realizat și deloc costisitoare. Tot de ce vei avea nevoie este un albuș de ou și niște șervețele de hârtie (nazale). La sigur ai aceste ingrediente prin casă. Ia un ou din frigider (dacă e rece, e mai plăcut de aplicat pe față), strică-l într-un bol și lasă doar albușul. Bate-l cu o furculiță până când se face spumă. Șervețelele de obicei au mai multe straturi de hârtie. Desfă-le de tot (vezi în video), astfel încât să ai niște straturi foarte subțiri.

     Trecem la aplicare. Cu o pensulă (eu am folosit una de bucătărie) aplică un strat de albuș pe toată fața, evitând zona ochilor. Dar asigură-te înainte de asta că fața ta e spălată și curată. După ce ai aplicat albușul, lipește bucăți de hârtie pe toată fața. Apoi din nou unge cu un strat de albuș. După care, dublează cu încă un strat de hârtie și din nou albuș. Două, maxim trei straturi de hârtie sunt suficiente. Acum, nu trebuie decât să aștepți 30 de minute, ca masca să se usuce bine. Vei observa cât de mult strânge. Eu nu puteam nici vorbi, nici zâmbi 🙂 .

     După ce a expirat timpul, dezlipește ușor masca de pe față. Vei simți cum aceasta trage impuritățile de pe fața ta. Fugi apoi și spală fața cu apă călduță. Și analizează atent masca. Vei observa pe ea piele uscată, puncte negre și chiar fire subțiri de păr. În rezultat, tenul tău rămâne luminos, curat și foarte foarte fin și moale. Te las să privești pas cu pas masca.

     Eu am rămas încântată de rezultat. O să fiu sinceră. Nu a scos chiar tot, tot, tot, dar a făcut o treabă foarte bună. Știm cu toții că secretul măștilor naturiste constă în frecvența aplicării lor. Deci trebuie de făcut mai des 😉 . Încearc-o! La sigur vei rămâne uimită de rezultat. Aștept cu drag impresiile în comentarii.

2 comentarii
94 likes
Articolul precedent: Cum să scapi de cearcăne?Articolul următor: Mască pentru ten cu iaurt și castravete

Articole asemănătoare

Comentarii

 • J.Teodora

  18 august 2017 at 7:52
  Răspunde

  Am incercat-o ,este foarte eficienta :)

  • Dinca
   la J.Teodora

   18 august 2017 at 17:15
   Răspunde

   Bună, dragă Teodora! Mă bucur mult că ți-a plăcut :) Într-adevăr e eficientă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *