Cum să scapi de păr electrizat?

Se răcește afară. Odată cu frigul se trezește și părul nostru la viață 🙂  Știi cât de enervant poate fi părul electrizat, nu? E practic imposibil de aranjat, stă mereu lipit de față, haine, pereți. Ahh, e insuportabil uneori. Pentru a-l mai stăpâni cât de cât, îți vin în ajutor cu niște sfaturi. Așadar, cum să scapi de părul electrizat vezi în continuare:

  1. Nu-l spăla cu apă fierbinte – părul trebuie spălat cu apă ușor călduță și clătit la final cu apă rece (suportabil de rece, desigur). Apa fierbinte dăunează părului, distrugându-i uleiurile naturale ale acestuia.
  2. Folosește un balsam – la fiecare spălare folosește un balsam hidratant pe capetele părului. Important este să lași balsamul pentru cel puțin 5 minute, astfel încât el să reușească să intre în firele de păr.
  3. Fă-i măști naturale – cel puțin o dată pe săptămână răsfață-ți părul cu o mască naturală, care să-i ofere hidratarea necesară. Fă-i o mască din gălbenuș de ou combinată cu diverse uleiuri naturale. Las-o să acționeze minimum o oră.
  4. Folosește un spray protector – înainte de a folosi un ondulator sau o placă, mereu stropește-ți părul cu un spray protector. Acesta îți va apăra părul de temperatură. Astfel echipamentele termice nu-ți vor arde părul.
  5. Poartă căciuli, pălării din fibre naturale – fibrele artificiale intrând în contact cu părul produc electrizarea. De aceea, evită accesoriile de cap din țesături artificiale. În schimb, optează pentru materialele naturale și vei observa că părul devine mai ascultător.
  6. Folosește pieptene de lemn – renunță la pieptenele din metal sau plastic. Acestea sunt conducătoare electrice. Cea mai bună variantă este pieptenele din lemn. Mai natural și mai bun 😉
  7. Folosește ulei de argan – atunci când părul tău își face de cap și nu se lasă deloc aranjat, ia câteva picături de ulei de argan, încălzește-le în palme, apoi treci cu degetele prin părul tău. Uleiul îl va mai calma.
  8. Folosește o cremă – dacă ești prin oraș și nu ai ulei la tine, te poate salva crema de mâini (dacă o porți cu tine). La fel ca și cu uleiul. Ia o cantitate mică de cremă ( cât un bob de mazăre), masează mâinile, apoi treci cu degetele prin păr. Nu exagera, pentru că riști să-ți îngrași părul 😉
  9. Șervețele antistatice – apropo, sunt și șervețele antistatice. Poți să iei un șervețel, să-l întinzi pe dinții pieptenului și să treci cu el prin păr. Acesta îți va calma părul și-l va „dezelectriza”.

     Sper să-ți prindă bine sfaturile mele toamna și iarna aceasta. Eu îți doresc o toamnă și o iarnă călduroasă în suflet ❤ Ai grijă de tine și de părul tău frumos 😍

 

0 comentarii
47 likes
Articolul precedent: Mască împotriva căderii păruluiArticolul următor: Mască pentru petele de la coșuri

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *