Cum să cureți pensulele de machiaj?

Curățirea și îngrijirea pensulelor au influență directă asupra duratei lor de viață. Este important să le spălăm corect pentru a nu le strica forma. Curățirea pensulelor se face foarte ușor, doar că necesită un pic de timp și trebuie făcută regulat. Regulat înseamnă după fiecare utilizare, mai ales pensulele pe care le folosești cu produse cremoase. Dezinfectarea pensulelor este necesară dacă le folosești pe diferite persoane. Dacă sunt pensulele tale personale, e suficient să le dezinfectezi doar o dată la ceva timp, în dependență de cât de des le utilizezi, folosind spirt sau soluții dezinfectante speciale pentru pensule.

     Iată cum se curăță corect pensulele:

1. Se ține pensula sub jet de apă călduță. Jetul da apă nu trebuie să fie foarte puternic. La această etapă este important să udăm doar perii, nu și coada pensulei. Pentru că dacă udăm anume partea de legătură dintre coadă și bucata metalică, riscăm să se dezlipească și să rămânem doar cu coada în mână.

curățirea pensulelor de machiaj

2. După ce se udă bine pensula, se ia puțin șampon de bebeluș pe palmă. Se folosește șampon pentru bebeluși, pentru că are o formulă mai ușoară.

3. Apoi treci pensula prin șamponul din palmă, formând o spumă densă. Și astfel prin mișcări circulare se curăță pensula foarte bine, până iese tot produsul din ea.

curățirea pensulelor de machiaj

4. Se clătește ușor pensula din nou sub jet de apă. Și se stoarce gentil până iese toată spuma din ea.

curățirea pensulelor de machiaj

5. După ce nu se mai vede deloc spumă în ea, se storc atent perii pensulei pentru a elimina la maximum posibil apa din interior.

curățirea pensulelor de machiaj

6. Obținând o formă a pensulei cam ca cea din imagine, o plasezi în poziție culcată pe un prosop. O lași așa până se usucă. La această etapă este esențial să nu lași pensulele să se usuce în poziție verticală. Și nu trebuie să apelezi la calorifer sau uscător de păr, deoarece perii se vor pufoșa și nu se va mai putea face nimic pentru a reveni la forma sa inițială.

curățirea pensulelor de machiaj

     Sper că ai înțeles etapele. Dacă și tu speli la fel pensulele tale, dă-mi de știre în comentarii 😉

0 comentarii
15 likes
Articolul precedent: Folosește corect parfumul!Articolul următor: Valentine`s Day Makeup

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *