Cum să arăți bine fără machiaj?

Cum să arăți bine fără machiaj? Simplu. Începe prin a te iubi pe tine așa cum ești. Indiferent dacă ai pistrui sau cearcăne sau alte imperfecțiuni. Îmbrățișează-ți frumusețea naturală în întregime. Și acceptă-te. Nimeni nu e perfect și nici lumea în care trăim nu este. Așadar, de ce ar trebui să alergăm după niște standarde impuse? Nu e mai ușor să fim noi înșine? Iubește-te așa cum ești și te vor iubi și alții! Iar eu îți vin în ajutor cu câteva sfaturi, care te vor ajuta să arați proaspătă și frumoasă chiar și fără machiaj:

 1. Ai grijă de tenul tău – exfoliază, curăță și hidratează tenul tău pentru a avea un aspect luminos și îngrijit. Pentru exfoliere, folosește un scrub de față, cu care să masezi gentil fața. Astfel vei scăpa de celulele moarte. Apoi spală fața cu gelul tău preferat și hidratează-l cu crema potrivită vârstei tale. Nu se recomandă să exfoliezi tenul mai mult de 1-2 ori pe săptămână și nici să te speli pe față mai mult de 2 ori pe zi. Ar fi bine să folosești creme cu SPF, pentru a-ți proteja fața de razele solare, deoarece acestea favorizează apariția prematură a ridurilor.
 2. Nu uita de buze – acestea, de asemenea, trebuiesc îngrijite. Exfoliază-le atunci cînd te dai cu scrub pe față sau masează ușor cu peria, atunci când te speli pe dinți. Acest lucru îți va face buzele moi și va spori circulația sângelui, făcându-le să arate mai pline. Apoi folosește un balsam de buze, pentru a le hidrata.
 3. Scapă de cearcănele de sub ochi – acestea pot fi cauzate de somn insuficient sau deficiența unor vitamine în organismul tău. Așadar, ai grijă ce mănânci și cât dormi. Somnul (cel puțin 7-9 ore) este esențial. Sunt importante și orele în care dormim. Nu se recomandă să te culci târziu, deoarece dupa ora 12, organismul produce unul dintre cei mai importanți hormoni pentru frumusețe – melatonina. Un cub de gheață plasat pe cearcăne sau compresele cu ceai verde ajută la reducerea cearcănelor.
 4. Ai grijă de sprâncene – atunci când ești nemachiată, sprâncenele joacă un rol primordial. Ai grijă ca acestea să fie pensate corect și frumos, pentru a da un aspect aranjat feței. Pe noapte dă-ți sprâncenele cu ulei de ricin, pentru a le menține dese și pline.
 5. Aranjează-ți părul – și aici nu mă refer la super coafuri, ci la faptul că părul trebuie să fie mereu frumos pieptănat, strălucitor și plin de viață. Pentru asta folosește în rutina ta de îngrijire uleiuri naturale – de cocos, argan, migdale, care într-adevăr fac minuni.

     Naturalețea a fost mereu apreciată. Mulți ar putea considera o femeie nemachiată ca fiind neîngrijită, însă pentru mine ea este una curajoasă. O femeie puternică, o femeie care se iubește pe sine, o femeie imună la comentariile răutăcioase din jur. Un exemplu demn de urmat. Nu uita: Fii frumoasă, fii Tu!

3 comentarii
123 likes
Articolul precedent: „La vie en rose”Articolul următor: Cum să te machiezi ca Dakota Johnson?

Articole asemănătoare

Comentarii

 • Mihaela Curea

  12 mai 2017 at 20:41
  Răspunde

  Eu sunt fan natural și naturalețe și mă bucur că asta se promovează. Din păcate, în Ro încă fetele nu pot renunța la make up […] Citește mai departeEu sunt fan natural și naturalețe și mă bucur că asta se promovează. Din păcate, în Ro încă fetele nu pot renunța la make up în exces. Eu am mare grijă de tenul meu, să fie curat și sănătos, sunt pensată natural, aplic balsam de buze și ochii sunt conturați de extensii de gene ( am o obsesie pentru gene lungi :D ) Citește mai puțin

  • Dinca
   la Mihaela Curea

   13 mai 2017 at 13:26
   Răspunde

   Total de acord. Zi de zi, îmi las și eu tenul liber, să respire. Și așa se simte cel mai bine :) . Machiajele complexe […] Citește mai departeTotal de acord. Zi de zi, îmi las și eu tenul liber, să respire. Și așa se simte cel mai bine :) . Machiajele complexe doar la evenimente mai deosebite. Citește mai puțin

 • tiyonael

  25 aprilie 2017 at 16:59
  Răspunde

  Gracias por la sociedad amable. tiyonael

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *