Cum să-ți conturezi corect fața?

Machiajul feței are o regulă de bază: „Tot ce vrem să ascundem – întunecăm, tot ce vrem să scoatem în evidență – iluminăm”. Astăzi voi vorbi despre partea de întunecare.

     Conturarea constă în crearea de umbre în anumite zone ale feței, pentru a-i da un aspect mai structurat și pentru a camufla anumite dezechilibre, ca să le zic așa. Conturarea se face cu produse mai întunecate decât culoarea naturală a tenului tău. Mai întâi să facem o diferență între conturare și bronzare. Conturarea se face pentru a oferi o anumită formă feței, pe când bronzing-ul se face cu scopul de a da tenului un aspect bronzat. De aceea, pentru conturare folosim produse în nuanțe mai reci de maro, iar pentru bronzing utilizăm produse în nuanțe calde de maro.

     Conturarea feței poate fi realizată cu produse atât cremoase, cât și lichide sau de tip pudră. Aici rămîne la preferința ta. Dar ține cont că atunci când mergi la un eveniment și vei fi fotografiată, blitz-ul trece de stratul de pudră, de aceea în astfel de cazuri ar fi bine să dublezi conturul. Primul strat cu produse cremoase și al doilea cu produse-pudră (obligatoriu, pentru a le usca pe cele cremoase și a evita transferul).

     Cu toții știm că fiecare față își are forma sa: rotundă, triunghiulară, pătrată… Pentru a da feței aspectul de oval, se întunecă anumite zone ale feței, în funcție de formă. Mai jos o să arăt tehnicile de conturare de bază, pentru orice tip de față.

     Pașii de conturare a feței, indiferent de formă:

     1. Sculptarea pomeților – dacă îți sugi obrajii și pui degetul tău pe pomeți de la partea de sus a urechii și până înspre gură, vei simți un os. Ei bine, acesta este osul care oferă structură, dacă îl conturăm. Tragem mai întâi linia de la ureche înspre gură, dar neajungând la aceasta, cam până la jumătatea drumului. Apoi retușăm în sus cu mișcări circulare.

cum conturam pometii

     2. Conturarea liniei maxilarului de jos – partea asta e mai ușoară. Pur și simplu, aplicăm produs de-a lungul liniei maxilarului de jos. Avem grijă să fie bine retușat. În așa mod, ascundem bărbia dublă, dacă o avem. Dacă nu, atunci pur și simplu adăugăm structură feței.

conturul fetei

     3. Conturarea nasului – acest pas nu este obligatoriu, însă în cazul în care vrei să-ți subțiezi și să-ți micșorezi nasul, atunci aplică produsul într-un strat extrem de subțire pe marginile nasului (conform liniilor), plecând de la linia sprâncenelor. Retușează bine produsul.

cum conturam fata

     4. Conturarea buzei de jos – acest pas se face pentru efectul vizual de mărire a buzei de jos. Se aplică produs sub buza de jos. Creând umbră acolo, se crează iluzia de buză mai plină.

cum conturam fata

    Aceștia sunt pașii de bază. Celelalte etape deja deviază în funcție de forma feței și au un rol corector mai mult. Spre exemplu, în cazul unei fețe pătrate, se vor contura „colțurile” feței, pentru a-i da un aspect mai rotunjit. În cazul unei fețe triunghiulare se vor contura tâmplele, pentru a reduce din volumul acestora. Și tot așa ținând cont de regula de bază: „Ce vrem să ascundem, întunecăm”. Eu, spre exemplu, având fața mai rotundă, mă ridic ușor înspre tâmple, conform imaginii.

cum conturam fata

     Nu este nimic complicat. Secretul este să retușezi bine produsele, pentru a nu părea pictată, ci cât mai naturală. În imagini am folosit pudra pentru contur de la Inglot nr. 508 și pensula de la MAC nr. 168.

     Cam asta e ce ține de conturarea feței. Următorul pas este iluminarea. Vezi continuarea aici. Sper că ți-a fost util acest articol. Nu uita să împarți informația cu prietenele tale. Pe curând!

0 comentarii
76 likes
Articolul precedent: Cat eye perfect în 3 pași simpliArticolul următor: Cum să-ți iluminezi corect fața?

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *