Cum folosim corect Beauty Blender-ul?

Beauty Blender-ul este acel burețel magic și multifuncțional utilizat în make up, pentru aplicarea fondului de ten, corectorului sau pudrei. Forma lui originală este cea de ou, dar pe parcurs, au apărut diverse variante. Inclusiv cele mini, care sunt special pentru zona de sub ochi.

     Cea mai bună versiune a burețelului este cea originală, produs de compania cu același nume – Beauty Blender. Îl găsești și la noi la preț de aproximativ 400 MDL. Dar găsești și versiuni mai ieftine, care au aceeași funcționalitate. Spre exemplu : de la Real Techniques – 200 MDL, de la Avon – 93 MDL și alte variante accesibile. Odată achiziționat este important să-l folosești corect, pentru a obține rezultatul maxim.

beauty blender

Iată cîteva reguli de bază atunci cînd folosești Beauty Blender-ul:

  1. Burețelul se folosește numai umezit. De fiecare dată înainte de a-l folosi, îl pui sub jetul de apă, îl îmbibi bine, apoi îl strîngi în pumn de cîteva ori, pînă se uniformizează apa din el și poți începe machiajul. Acest pas este esențial, deoarece atunci cînd el e uscat, absoarbe foarte mult produs (ceea ce înseamnă irosire în zadar) și nici nu îl aplică normal.
  2. Burețelul se utilizează prin mișcări de tapotare pe față. În niciun caz nu freca sau roade, deoarece fondul de ten nu se va aplica normal, iar rezultatul va fi unul dezastruos. Încet și cu răbdare se tapotează pînă se aplică pe întreaga față produsul și se uniformizează, obținînd astfel un ten cu aspect natural și deloc încărcat.
  3. Burețelul este o investiție de lungă durată. Trebuie schimbat abia atunci cînd deja se văd pe el urme de deteriorare. Acesta poate fi utilizat cel puțin 3 luni de zile, în dependență de cît de des îl utilizezi. Cînd observi că deja nu mai este bun de folosit pentru ten, nu-l arunca, deoarece îl poți ușurință la vopsirea unghiilor în stil ombre.
  4. Cel mai bine e să-l păstrezi în recipientul său original, atunci cînd este uscat. Și după spălare, de asemenea, poți să-l pui deasupra cutiuței pentru a se usca. Lasă-l să se usuce bine înainte de a-l pune înapoi în cutiuță, deoarece ținîndu-l ud în cutie închisă îi creezi un mediu numai bun pentru dezvoltarea microbilor.
  5. beauty blender Este foarte important să speli burețelul după fiecare utilizare, ca să eviți probabilitatea transmiterii impurităților și bacteriilor pe ten. În cazul în care ești grăbită, e ok, poți să-l lași și să-l speli mai tîrziu. Important este să nu-l folosești a doua oară utilizat deja cu cîteva zile în urmă. Burețelul se spală foarte ușor. Trebuie frecat de cîteva ori cu săpun solid, apoi strîns în pumn, pînă ramîne curat și clătit bine. Spală-l atent și gentil, fără a-l trage sau roade, deoarece în așa mod își va pierde din eficacitate.

beauty blender

     Burețelul este un produs indispensabil în trusa ta de machiaj, mai ales dacă iubești să arăți natural, chiar și atunci cînd porți fond de ten sau alte produse. La capitolul naturalețe burețelul întrece cu mult pensulele. Și plus că este multifuncțional, deoarece poate fi folosit atît pentru produse cremoase, cît și pentru produse pulbere. Dacă ai și tu un burețel sau te-am convins să cumperi unul, scrie-mi în comentarii. Aștept cu mare drag impresiile tale.

 

0 comentarii
116 likes
Articolul precedent: 5 trucuri pentru ochi mai mariArticolul următor: De ce să folosești apă termală?

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *