5 lucruri absolut gratis care îți vor face pielea să arate fabulos

Lumea frumosului este practic supraîncărcată cu produse care promit să-ți facă pielea mai tânără, mai luminoasă, mai curată. Denumește orice problemă și la sigur se găsește produsul-soluție. Unica problemă este că procurarea numeroaselor produse, te cam bate la buzunar 🙂 . Dar se pare că sunt multe metode naturale și gratuite, care îți vor ameliora aspectul pielii. Metode pe care mama probabil ți le-a tot zis de-a lungul anilor. Trage o privire la lista de mai jos:

     1.Dormi suficient

     Nu în zadar se numește somnul de frumusețe 🙂 Sună atât de simplu să dormi, dar majoritatea dintre noi avem vieți atât de active, încât pur și simplu, nu reușim să dormim alea 7 ore, nu doar necesare sufletului, ci și pielii noastre. Somnul îi oferă timp pielii tale să se rehidrateze, să recupereze suficientă umiditate înainte ca aceasta să iasă apoi din organism. Atunci când ești obosit, ochii tăi sunt umflați. Asta e din cauza dezechilibrului de apă în interior, dat fiind faptul că organismul tău nu a avut suficient timp pentru a reține umiditatea de care are nevoie. Plus la asta, cu cât mai mult dormi, cu atât mai scăzut este nivelul de cortizol (care este hormonul stresului), ceea ce cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. Și pentru un somn de calitate, optează pentru o față de pernă din mătase. Vezi aici de ce.

     2.Scaldă-te

     Deja nu mai este un secret că cheia unei pieli hidratate este să bei suficientă apă. Dar dacă deja bei cele 8 pahare de apă zilnic, recomandate de medici, atunci mai este un singur lucru pe care ar trebui să-l faci. Răspunsul este apa de mare. Apa mării poate face minuni pentru pielea ta, deoarece aceasta în mod natural absoarbe toxinele din organism, curăță porii, exfoliază și sporește recuperarea pielii, datorită mineralelor bogate pe care le conține. Așadar, fugi în mare ori de câte ori ai ocazia 😉

     3.Stai la soare

     Deși statul exagerat de mult la soare poate fi dăunător, totuși este extrem de necesar să stăm la soare în jur de 10 minute zilnic fără protecție solară (după cum recomandă specialiștii), astfel încât vitamina D să se absoarbă în cea mai bună formă a sa. Aceasta joacă un rol esențial în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii. Dar nu uita să stai cu ochii pe ceas. Atunci când cele 10 minute trec, aplică o cremă cu factor de protecție deja. Pentru că în caz contrar, prea mult soare are deja efecte negative.

     4.Îmbunătățește calitatea aerului

     Cu toții știm că lumea poluată în care locuim are un efect negativ asupra sănătății pielii noastre, mai ales dacă locuim într-un oraș super plin. De aceea, este esențial să reducem timpul petrecut în acest aer contaminat. Să profităm mai mult de timpul petrecut în sânul naturii, oriunde sunt multe plante vii în jur. Chiar dacă mergi la hiking sau la un picnic, aerul proaspăt este extrem de bun pentru tine și pentru mintea ta!

     5.Redu stresul și zâmbește

     Îmi dau seama că sună un pic copilăros și neserios, dar zâmbitul chiar îmbunătățește aspectul pielii tale. Acțiunea de a zâmbi stimulează capilarele feței tale, ceea ce sporește circulația și aduce oxigen pielii. Cu cât mai mult zâmbești, cu atât mai mult crește nivelul serotoninei – hormonul fericirii, care reduce stresul și ridurile. Așadar, orice te face să zâmbești sau să chicotești, e binevenit în viața ta 🙂 Oferă-ți timp pentru a zâmbi mai mult. Involuntar, oamenii arată mai frumoși când zâmbesc 😉 .

Photo by: Silviu Pal

Dress by: Georgette

0 comentarii
49 likes
Articolul precedent: Privé Fashion Events Ediția IIArticolul următor: Pe urmele altora…

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *