5 greșeli pe care le faci când îți pensezi sprâncenele

E suficient să te uiți la niște poze de-ale tale cu câțiva ani în urmă, ca să-ți dai seama cât de importante sunt sprâncenele bune. O spun din propria experianță, ale mele nu arătau nici pe departe bine 🙂 Așa cum fața ta fără sprâncene ar fi de nerecunoscut, o pereche bună de sprâncene te poate aduce la un alt nivel de frumusețe. De asta este extrem de important să știi ce este corect și ce nu pentru a-ți menține sprâncenele într-o formă bună. Ritmul mediu de creștere a sprâncenelor este aproximativ 4 luni, de aceea gândește-te bine înainte de a le pensa extrem de mult, deoarece va trebui să umbli cu ele așa o perioadă semnificativă 🙂 Vezi mai jos cele mai întâlnite 5 greșeli pe care le faci atunci când îți pensezi singură sprâncenele:

Pensatul ziua în amiaza mare

     Da, ai citit corect. Ai observat vreodată cum în lumina dimineții, găsești doar câteva fire în plus, iar în lumina puternică a amiezii, ai instant cele mai stufoase sprâncene din lume? 😃 Soarele puternic din amiaza zilei face orice firișor de păr vizibil, de aceea ești mult mai tentată să pensezi în exces. Ceea ce de obicei nu duce la rezultate bune 🙂 De aceea, optează mai bine pentru lumina dimineții, sau lumina de după amiază deja, este mult mai sigur!

Îți faci sprâncenele prea scurte

     Fie că vorbim despre începutul sau sfârșitul sprâncenei este esențial să nu pensezi prea mult, astfel încât să le faci prea scurte. Pentru a nu da greș, pensează-ți sprâncenele conform regulii Golden Ratio. Astfel te vei asigura că sprâncenele încep și se termină potrivit simetriei feței tale. Vezi imaginea de mai jos. Prima linie arată unde trebuie să înceapă sprânceana. Linia a doua, care străbate pupila, indică unde trebuie să fie arcada sprâncenei(punctul cel mai culminant). Și ultima linie care trece pe lângă colțul extern al ochiului arată unde ar trebui să se termine sprânceana.

Îți faci arcada nepotrivită

     Arcada făcută în locul nepotrivit poate distorsiona complet armonia ta facială și te poate face să arăți mai în vârstă. Folosește și aici regula Golden Ratio, pentru a determina unde ar trebui să fie cel mai înalt punct al sprâncenei tale, în mod natural. Conform imaginii de mai sus, linia a doua arată locul arcadei. Cea care începe din centrul vârfului nasului și trece prin pupilă (centrul irisului).

Nu pensezi deasupra sprâncenei

     Acesta este un subiect extrem de dezbătut, unii spun că nu trebuie de pensat zona aceasta, dar este absolut natural să apară fire de păr în plus și deasupra, de aceea este necesar a fi pensate. Așadar, nu începe a pensa sprâncenele de sus, dar nu neglija firele rebele care pot dezechilibra aspectul lor. Cu atenție și grijă, pensează-le.

Încerci să le faci gemene

     Bine, bine, cred că aproape toate suntem vinovate de asta 🙂 Toate vrem sprâncene perfect egale, dar să nu uităm că asta practic nu este posibil. Da, poți folosi o riglă pentru sprâncene (asta te va ajuta să le faci cât mai egale posibil), dar nu te stresa prea mult dacă nu sunt identice, pentru că vei ajunge să le pensezi în exces, chinuindu-te să le faci egale. Atâta timp cât sunt surori, diferența nu va fi deloc vizibilă 😉 Doar tu observi aceste mici detalii.

Vezi mai jos câteva mici sfaturi, ca să-ți pensezi sprâncenele ca o adevărată profesionistă:

     Pensează-te după baie: Apa caldă deschide foliculii de păr, astfel încât firele de păr ies mult mai ușor.
     Folosește o oglindă care mărește: Pentru a vedea și cele mai mici fire de păr, uite-te într-o oglindă care mărește. DAR, nu uita din când în când să te îndepărtezi de oglindă și să te uiți la ambele sprâncene, astfel încât să fie simetrice.
     Folosește penseta potrivită: Alege o pensetă clasică, suficient de elastică (ușor de mânuit) cu înclinație oblică a lamelelor, care se suprapun perfect. Investește într-o pensetă profesională, care te va servi mult timp și plus la asta îți va ușura cu mult procesul 😉

    Și un ultim sfat din partea mea: Sincer, recomand din toată inima să te duci la un profesionist măcar o dată (deși o dată nu poate fi suficient în cazurile excepționale – mă refer la sprâncene super subțiri). Acesta o să-ți arate și o să-ți explice care e forma potrivită pentru tine, iar după asta îți va fi mult mai ușor să le pensezi singură, având deja ghidul 😉

     Sper că ți-a prins bine acest articol. Nu uita să-l distribui prietenelor tale. Îți doresc o zi cu soare!

Sursa foto: Google

0 comentarii
223 likes
Articolul precedent: Winged smokey eyes – tutorialArticolul următor: Rutina mea de îngrijire a părului

Articole asemănătoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *